Fly Taxi nu mai are monopol pe Otopeni

Autor: Alexandru Anghel 21.01.2010

Aeroportul International Henri Coanda a anuntat ca in urma licitatiei pentru acordarea celor 250 de permise de acces auto pentru transportul in regim de taxi din cadrul aeroportului au fost alocate 57 de permise catre persoane fizice si 193 de permise catre 13 societati.

Reprezentantii aeroportului nu au comunicat insa numele companiilor participante si ale celor castigatoare. Potrivit unor surse din piata, printre castigatorii licentelor se regasesc companii precum Grant sau Cobalcescu. De asemenea, nu au fost facute publice inca tarifele ce vor fi practicate de noii operatori. Pretul maximal permis de aeroport este de 3,5 lei/km, tarif la care a operat pana acum Fly Taxi. Incepand cu 1 februarie 2010, Fly Taxy nu va mai fi singura companie autorizata sa opereze in incinta aeroportului, dupa cinci ani in care a detinut monopolul.

Initial licitatia trebuia organizata la mijlocul lunii octombrie, dar Aeroportul International Henri Coanda a amanat decizia pentru inceputul acestui an. Miza celor 250 de permise consta in fluxul de circa 4 milioane de pasageri care ar putea tranzita aeroportul in acest an.

Companii din piata spun insa ca ruta nu este destul de profitabila.

Reprezentantii Cristaxi Service, companie care anuntase initial ca se va inscrie la licitatie, au declarat ca s-au retras deoarece fluxul de clienti nu era sigur.

"Nu erau suficiente curse zilnice pentru a acoperi costurile implicate de aceasta ruta. Nu sunt suficienti clienti, mai ales in lunile de iarna", a spus Anghel Ilie, directorul general al Cristaxi Service.