Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 25.01.2010

Un general american prevede incheierea razboiului cu talibanii

Generalul Stanley McChrystal, comandant al NATO in Afganistan, a sugerat ca in timp, datorita activitatii trupei sale ar putea sa se incheie pace cu talibanii. Generalul McChrystal va cere aliatilor sai sa isi reinnoiasca angajamentul fata de strategia sa.

FDIC vrea sa transforme activele bancilor falimentare in obligatiuni

Federal Deposit Insurance Corporation din Statele Unite creioneaza o serie de planuri pentru a transforma activele bancilor care s-au prabusit, a caror valoare se ridica la peste 36 miliarde de dolari, in titluri. Aceasta este o mutare care ar ajuta pietele paralizate sa isi recapete apetitul pentru obligatiuni garantate cu ipoteci.

Bancherii incearca sa convinga organele de reglementare sa nu aplice in mod riguros ideile lui Obama

Bancherii de pe Wall Street vor merge la Forumului World Economic Forum din Davos pentru a convinge organele de reglementare sa nu implementeze in mod riguros planul lui Barack Obama de a reduce activitatea bancilor pe bursa si de a limita marimea jucatorilor din sector. Ei se vor opune de asemenea ideii de divizare a marilor institutii financiare, insistand ca trebuie sa se gaseasca o alta solutie pentru problema "prea mare pentru a se prabusi".

.