BCR vinde apartamente de 3 camere in orase mari cu pana la 60.000 €

Autor: Voican Razvan 25.01.2010

BCR, cea mai mare banca de pe piata, vinde la licitatie un apartament de trei camere din Constanta cu pretul de pornire de aproape 56.000 de euro pentru 67,5 metri patrati. Un alt apartament, de doua camere din Brasov, este scos la vanzare la pretul de 30.400 de euro. La Drobeta-Turnu-Severin, banca vinde la licitatie o casa de 156,30 metri patrati cu teren de 438 de metri patrati pentru circa 166.600 de euro. BCR urmeaza exemplul altor juca­tori si a inceput sa publice pe site-ul propriu programul licitatiilor organizate pentru executarea clientilor care nu si-au mai rambursat creditele ipotecare sau alte credite garantare cu ipoteca. Deocamdata, banca anunta doar executari silite de terenuri si imobile din provincie, nu si din Bucuresti.

In mod constant, bancherii afirma ca portofoliile de credite ipotecare s-au comportat cel mai bine in contextul crizei, clientii straduindu-se sa plateasca ratele pentru a nu-si pierde casele. Totusi, licitatiile de executare silita se inmultesc pe site-urile bancilor de la o luna la alta. Raiffeisen vinde luna viitoare un apartament de 4 camere din Bucuresti pornind de la un pret de circa 52.000 de euro, in conditiile in care este evaluat la aproape 69.500 de euro. Banca cere participantilor la licitatie o cautiune de 10% din pretul de pornire. La Brasov, tot Raiffeisen executa un apartament de 4 camere pornind de la un pret de 46.400 de euro, reprezentand 75% din pretul la care a fost evaluat imobilul.

Alpha Bank a inceput sa publice pe site-ul propriu si anunturi de licitatie pentru vanzarea de autoturisme: luna viitoare executa automobilul Citroën C5 al unui datornic la pretul de 4.000 de euro, cumparatorul avand obligatia sa plateasca pretul pe loc sau prin ordin de plata confirmat de banca. De asemenea, Alpha Bank are in executare mai multe terenuri pentru care pretul de pornire reprezinta 75% din pretul de la evaluare.

Si Banca Romaneasca si-a creat pe site o rubrica de licitatii, majoritatea anunturilor postate vizand proprietati imobiliare din zona rurala. Luna viitoare banca executa o casa de vacanta de langa Sibiu cu 206,8 metri platrati plus trei locuri de casa de 250 de metri patrati fiecare la pretul de pornire de circa 86.500 de euro, in conditiile care pretul dat de evaluator a fost de peste 115.000 de euro.