Stephan Weber pleaca de la conducerea Ursus si Timisoreana dupa trei ani

Autor: Cristina Stoian 25.01.2010

Stephan Maria Weber (desen), care a condus din 2007 pana in prezent Ursus Breweries, subsidiara locala a producatorului sud-african de bere SABMiller, a renuntat la functia de presedinte invocand motive personale, succesorul acestuia urmand sa fie anuntat in perioada urmatoare.

"Stephan Maria Weber a decis sa se retraga din functia de presedinte al Ursus Breweries, din motive personale. Sub conducerea sa, activitatea Ursus Breweries a crescut , iar compania a ajuns sa ocupe pozitia de lider pe piata de bere din Romania. Cel care ii va urma la conducerea companiei urmeaza a fi anuntat la o data ulterioara", au declarat reprezentantii Ursus Breweries. Ursus Breweries nu a facut inca publice rezultatele financiare obtinute anul trecut, dar a anuntat ca in perioada octombrie-decembrie vanzarile au scazut cu 18%, acesta fiind cel mai mare declin din ultimii cinci ani. Scaderea inregistrata intr-un an de criza financiara a fost insa in linie cu piata de bere, care a suportat un declin de 15%-20% in ultima parte a anului trecut. In acelasi timp, compania si-a majorat insa cota de piata, ajungand sa detina aproape o treime din vanzarile totale de bere din Romania. In 2008, consumul de bere ajunsese la peste 95 l pe cap de locuitor, piata berii fiind una dintre sectoarele in care Romania a reusit sa intre in top zece la nivel mondial.

Ursus Breweris are peste 1.700 de angajati si a rulat in 2008 afaceri de 325 mil. euro pe o piata de 1,6 mld. euro la acea data si pe care principalii competitori sunt Heineken Romania si InBev Romania. Masterand in marketing, finante si resurse umane, Weber a lucrat inainte sa intre in echipa SABMiller in companii precum Procter&Gamble sau BAT. Din 2003 face parte din grupul sud-african care produce bere, iar in urma cu trei ani a inceput sa conduca filiala locala care detine marcile Ursus, Timisoreana si Ciucas.