UTI obtine 68 mil. € de la Raiffeisen pentru extindere

Autor: Catalin Lupoaie 27.01.2010

Grupul UTI, cu activitati in constructii, securitate si IT, detinut de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu si fondul american AIG, a contractat un credit in valoare de 68 mil. euro de la banca austriaca Raiffeisen pentru finantarea contractelor aflate in derulare, investitii si capital de lucru. Obtinerea acestei finantari ar putea fi un prim semn ca bancile sunt mai deschise sa acorde credite catre mediul privat, dupa ce in 2009 acestea au fost reticente.

UTI a obtinut deja o prima transa de 28 mil. euro, urmand ca restul banilor sa fie atrasi in functie de proiectele pe care le va derula. "Valoarea globala a plafonului este aprobata la Raiffeisen Viena. Estimam ca plafonul de 28 milioane de euro pentru capital de lucru va fi operational in prima saptamana din februarie, in timp ce sumele aferente finantarilor structurate si investitiilor se contracteaza pe masura ce avem proiecte de finantat", a declarat pentru ZF Tiberiu Urdareanu, presedintele grupului UTI.

Din total, 25 mil. euro vor merge catre finantarea aferenta contractelor derulate, scontari si factoring, 15 mil. euro vor fi alocati pentru investitii si 28 mil. euro, din care 24 mil. euro vor fi non-cash (acreditive si scrisori de garantie), vor fi pentru capitalul de lucru.

UTI este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de tehnologia informatiei si securitate de pe piata locala, fiind cunoscuta pentru realizarea sistemului de management al traficului din Bucuresti si pentru introducerea sistemul automat de taxare in autobuzele din Capitala.