Congresul SUA va ancheta Toyota in legatura cu procedura de rechemare a masinilor pentru reparatii

Ziarul Financiar 29.01.2010

Congresul Statelor Unite va ancheta Toyota Motor Corp in legatura cu cea mai mare campanie de rechemare de automobile pentru remedierea unor defectiuni de productie efectuata vreodata de grup, transmite Reuters.

Toyota a suspendat vanzarile si productia a opt modele de automobile in America de Nord in urma presiunilor exercitate de autoritatile americane pe probleme de siguranta si calitate.

Presedintele comisiei pentu energie si comert din Camera Reprezentantilor, Henry Waxman, a declarat joi intr-un comunicat ca va organiza in februarie audieri pentru a ancheta "cat de repede si eficient" producatorul japonez Toyota ca urmare a plangerilor venite din partea partea consumatorilor privind accelerarea neintentionata si "periculoasa" a autoturismelor.

Masura neobisnuita a autoritatilor americane survine la doar cateva ore dupa ce Toyota a extins si in China si Europa procedura de rechemare pentru probleme la pedala de acceleratie.

Campania de rechemare ar putea afecta circa opt milioane de autovehicule, mai mult decat vanzarile totale ale grupului din 2009, si ar putea avea un impact devastator asupra imaginii Toyota.