Geoana: "O sa ma mut, o sa ma mut, fiti fara grija..." Peripetiile locative ale unui politician care nu se da dus din casa de la stat

Ziarul Financiar 29.01.2010

Inca de pe vremea in care a ocupat postul de ministru de Externe, Mircea Geoana locuieste intr-o vila a RA-APPS, pe strada Cucu Starostescu, vizavi de Televiziune, aminteste Gandul. El a refuzat sa se mute din aceasta casa in momentul in care i s-a incheiat mandatul in Guvern, motivand ca... nu are unde sa se duca. In plus, conditiile erau dintre cele mai avantajoase: o chirie mult sub pretul pietei - 660 lei. Ulterior, aceasta a urcat la 3.000 euro.

In 2008, situatia locativa a lui Geoana nu s-a schimbat. Desi daduse de inteles ca in acest an va pleca din vila RA-APPS, acest lucru nu s-a intamplat. De aceasta data insa, in urma unui scandal mediatic, Guvernul a marit chiriile celor care stau in case RA-APPS, asa ca liderul PSD a ajuns sa plateasca 3.000 de euro pe luna.

Mircea Geoana a spus atunci ca, pana la alegerile parlamentare care urmau sa aiba loc in toamna, isi va schimba locuinta: "O sa ma mut, o sa ma mut, fiti fara grija. Nu o sa ma prinda campania in aceeasi casa, nu va dau eu placerea asta. Ma usuca la buzunar noua chirie". Cheltuielile se pare insa ca nu au fost atat de mari, Geoana locuind in continuare in aceeasi casa a statului. Cititi toata istoria locativa a lui Mircea Geoana pe www.gandul.info.