Oferta Zapp pentru angajati: 5 salarii nete pentru demisie

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 31.01.2010

Telemobil (Zapp), operator de telefonie mobila achizitionat anul trecut de grupul Cosmote, le va oferi salariatilor care accepta programul de plecari voluntare initiat de companie cinci salarii nete, ajutor de somaj, asigurare privata de sanatate si servicii telecom gratuite timp de sase luni, plus asistenta in gasirea unui nou job. Compania estimeaza ca pana la 350 de oameni vor accepta propunerea de a pleca din Zapp.
Angajatii Zapp au, potrivit unor surse din companie, sapte zile sa se decida daca accepta oferta. Programul nu este disponibil pentru toti angajatii ci doar pentru cei care au fost convocati - la finele saptamanii trecute - la o serie de intalniri in cadrul carora le-au fost prezentate detaliile propunerii. Reprezentantii Zapp nu au oferit detalii privind numarul de angajati convocati la intalniri. Reducerea de personal va afecta personalul din magazine, tehnic si de vanzari directe. Zapp avea in octombrie 2009 27 de magazine proprii in timp ce Cosmote controleaza Germanos, cel mai mare retailer GSM din Romania, cu o retea de peste 250 de magazine.
Compania Telemobil urmeaza sa fie desfiintata si "inghitita" de Cosmote pana la finele anului. Cosmote are aproximativ 1.000 de angajati, la fel ca si retailerul Germanos, pe care il controleaza. Orange si Vodafone, care au avut in 2008 fiecare un profit mai mare decat veniturile Cosmote, au aproximativ 3.000 de angajati.
Programul de reducere a personalului ar putea fi parte dintr-un program mai mare de eficientizare a operatiunilor Cosmote, care urmareste sa treaca de la pierderi pe profit net in Romania.