AIG Romania are avizul CSA pentru rebranding

Autor: Ciprian Botea 31.01.2010

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat la sfarsitul lunii ianuarie schimĀ­barea denumirii AIG Romania, subsidiara locala de asigurari generale a grupului american AIG, in Chartis Romania.
Schimbarea denumirii asiguratorului in Chartis Romania este parte a unui proces de rebranding la nivel mondial, inglobarea operatiunilor de asigurari generale ale grupului AIG sub brandul Chartis fiind anuntata din vara anului trecut.
Oficialii asiguratorului spun ca modificarea denumirii nu va afecta in vreun fel activitatea de asigurari generale din Romania a AIG.
"Este o simpla schimbare de nume. Compania ramane sub supravegherea CSA, isi pastreaza strategia de piata, sediul social si angajatii", a declarat pentru ZF Mihnea Tobescu, directorul general al AIG Romania.
AIG Romania are afaceri de circa 27 de milioane de euro, potrivit ultimelor cifre facute publice, cele pe anul 2008. In 2008, profitul companiei a urcat cu 46% fata de anul anterior, pana la 1,9 milioane de euro.
Directorul general al AIG Romania apreciaza ca modificarea numelui din AIG, un brand cu o istorie de peste 150 de ani, in Chartis nu va afecta compania din punctul de vedere al imaginii la nivelul clientilor. Campania de rebranding va incepe in cateva saptamani, a precizat el.
AIG este prezent in Romania din 1993. Grupul american mai detine la nivel local compania de asigurari de viata Alico (fosta AIG Life) si administratorul de pensii private Alico Fond de Pensii (fostul AIG Fond de Pensii).


Precizare: Plafonul de garantare pentru credite "Prima casa" de care beneficiaza Alpha Bank a urcat la 95 mil. euro, in urma unei suplimentari de 15 mil. euro.