Zapp concediaza, Alcatel cauta 250 de oameni la Timisoara. Cum comentati?

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 31.01.2010

Telemobil (Zapp), operatorul de telefonie mobila achizitionat anul trecut de grupul Cosmote, intentioneaza sa-si reduca personalul aproape la jumatate prin lansarea unui program de plecari voluntare la care ar putea aplica 350 de oameni, din toate departamentele firmei. Compania motiveaza decizia prin "conditiile dificile de pe piata si mediul macroeconomic ostil".
Piata telecom locala a inregistrat anul trecut o scadere de aproximativ 20%. Restructurarea, a doua din istoria recenta a Zapp, vine inainte de fuziunea programata cu Cosmote, numarul trei pe piata de telefonie mobila.
Acelasi mediu economic dificil, care obliga operatorii telecom occidentali sa taie costurile, a dus insa la crearea in 2009 a peste 200 de locuri de munca la un centru de servicii al Alcatel-Lucent din Romania, la Timisoara.
Gigantul telecom a decis sa deschida la Timisoara centrul prin care sute de ingineri lucreaza pentru retele ale British Telecom sau Orange nu doar din cauza salariilor mai mici, ci si pentru ca nu peste tot in Europa se gasesc usor oameni bine pregatiti in telecom care vorbesc si germana, si portugheza sau italiana, explica oficialii Alcatel. "Estimam ca vom angaja in acest an inca 250 de oameni, din care 160 in centrul de servicii", spune Raoul Ros, CEO al Alcatel-Lucent Romania.