Hergan, cel mai discret investitor imobiliar, incepe constructia la parcul de retail Sicomed. Isi revine piata?

Autor: Cristi Moga 01.02.2010

Grupul Avrig 35, administrat de omul de afaceri Alexander Hergan, unul dintre cei mai puternici si totodata discreti oameni de afaceri din domeniul imobiliar, a ajuns la o noua intelegere cu grupul Auchan pentru dezvoltarea unui hipermarket pe bulevardul Theodor Pallady din Bucuresti, in fosta locatie Sicomed, intr-un parc de retail care va cuprinde si un magazin de articole sportive Decathlon.

Proiectul ar urma sa fie demarat in acest an, fiind cel de-al treilea hipermarket Auchan intr-un proiect dezvoltat de grupul Avrig 35, dupa cele din proiectele Iris Shopping Center din Titan si Pitesti, au confirmat pentru ZF reprezentantii companiei franceze.

Hergan a dezvoltat in Bucuresti mai multe cladiri de birouri, inchiriate catre companii precum Petrom, Vodafone sau Raiffeisen, si a reusit in ultimii patru ani sa vanda proprietati de peste 250 mil. euro, inainte ca piata tranzactiilor sa se blocheze si preturile sa scada.

Omul de afaceri si-a legat numele de cladiri precum Charles de Gaulle Plaza, de referinta pentru piata de birouri a Capitalei, dar si cladirea Tower Center International care, din cauza unui litigiu cu un alt actionar al proiectului, este in continuare neocupata la circa doi ani de la finalizare.