Veniturile Vodafone au scazut cu 24%

Autor: Adrian Seceleanu 04.02.2010

Vodafone, numarul doi pe piata locala de telefonie mobila, a inregistrat in trimestrul fiscal incheiat in decembrie 2009 venituri mai mici cu 23,8% fata de anul precedent, desi numarul de clienti a crescut cu peste 1%, la 9,663 milioane de utilizatori. Operatorul a castigat 50.000 de abonati si 80.000 de utilizatori pe cartele.

Compania a pus scaderea veniturilor pe seama contextului economic dificil si a competitiei "intense", care au dus la o scadere semnificativa a tarifelor, in contextul ofertelor promotionale lansate in luna decembrie.

"Desi operam intr-un context economic dificil si pe o piata extrem de competitiva, am reusit sa incheiem anul calendaristic 2009 cu rezultate bune. (...) In ultimul an, am asistat la o diminuare cu peste 20% a industriei telecom locale, ceea ce ne determina sa acordam in continuare multa atentie eficientizarii businessului nostru", a declarat Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania. Operatorul nu a oferit detalii privind valoarea veniturilor sau a profitului.  In perioada aprilie-septembrie 2009 Vodafone a obtinut venituri de 486 mil. euro si un profit operational - EBITDA (castigul inainte de deducerea dobanzilor, taxelor, si includerea deprecierii si amortizarii) de 223 mil. euro.