Sefa pe fonduri europene pentru HR a fost demisa

Autor: Adelina Mihai 07.02.2010

Cristina Iova, 45 de ani, directorul Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurelor Umane (AMPOSDRU), a fost demisa din functie saptamana trecuta, au declarat pentru ZF surse din cadrul institutiei.

Iova conducea autoritatea de management care gestioneaza fondurile europene pentru resurse umane in valoarea de 4,2 mld. euro, considerate a fi "gura de oxigen" de care au nevoie companiile pentru a traversa perioada de declin economic si pentru a reincepe angajarile. Din 260 de milioane de euro, cat a avut Romania la dispozitie pentru anul 2007, doar 70 mil. euro au intrat efectiv in buzunarele beneficiarilor pana in prezent.

Iova nu a putut fi contactata pentru comentarii. Contactati de ZF, reprezentantii Ministerului Muncii, in subordinea caruia se afla AMPOSDRU, au declarat ca face o comunicare oficiala in zilele urmatoare, sustinand ca Iova va continua sa lucreze in cadrul institutiei, fara sa confirme sau sa infirme informatia cu privire la demiterea acesteia.

Absolventa a Facultatii de Planificare si Cibernetica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cu un masterat la Universitatea din Bucuresti in domeniul Politicilor Publice si Administratie Publica, Iova a primit in toamna anului trecut titlul de doctor in economie.

Ea a lucrat intotdeauna la stat, la inceputul carierei specializandu-se in politicile de pensii si protectie sociala (1992). Patru ani mai tarziu, a venit la Ministerul Muncii, unde a lucrat initial in cadrul Directiei Generale de Munca si Protectie Sociala, pozitie pe care a stat pana in 2005. In acelasi timp, in intervalul 2001 - 2005, a fost director in cadrul directiei de contractare pe fonduri Phare pentru dezvoltarea resurselor umane.