UPDATE - BRD, pe lista scurta a actiunilor bancare din regiune recomandate la cumparare de Erste

Autor: Adrian Cojocar 08.02.2010

Analistii Erste Bank cred ca titlurile BRD au un potential de crestere de 12,2% comparativ cu pretul din piata, care era de 14,8 lei, si recomanda "acumularea" acestor titluri. Potrivit acestora, un potential mai mare de crestere in regiune, il mai au doar actiunile Raiffeisen International (38,5%) si OTP Bank (13%), in timp ce analistii bancii recomanda "vanzarea" titlurilor Bancii Transilvania (TLV), cu un pret tinta de 1,87 lei.

Majoritatea bancilor analizate de Erste au o recomandare de "pastrare", dupa ce in ultimul an actiunile bancilor din Centrul si Estul Europei (CEE) aproape si-au dublat valoarea pe ansamblu.

Acestia estimeaza ca profitul net al BRD aferent ultimului trimestru din 2009, se va cifra la 235 mil. lei (55,3 mil. euro), in scadere cu 25,2% fata de aceeasi perioada din anul precedent. Estimarile grupului austriac pe tot anul indica un profit net la BRD de 895,3 mil. lei (210,6 mil. euro), in scadere cu 20,7% fata de castigul raportat pe 2008, excluzand profitul din vanzarea participatiei la Asiban. BRD va raporta rezultatele preliminare aferente anului trecut la jumatatea acestei luni.