Romsys a incheiat anul cu o crestere de 18%

Autor: Magraon Andreea 08.02.2010

Romsys, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii si servicii de pe piata locala, a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 101,5 mil. lei (24,5 mil. euro), in crestere cu 18% fata de anul precedent.

"Romsys a avut un an foarte bun, daca tinem cont de contextul economic provocator al anului 2009. Suntem bine pozitionati pentru a continua cresterea si in 2010, avem proiecte importante in derulare si parteneriate puternice cu furnizorii", a declarat Horatiu Berdila, CEO Romsys.

Cele patru divizii ale companiei, SAP, Networking, Self Service Solutions si Customer Services, au inregistrat cresterii relativ egale pe parcursul lui 2009, a anuntat compania.

Compania este prezenta pe piata financiar-bancara si asigurari, acest segment insumand o crestere de peste 50% fata de 2008. Potrivit estimarilor companiei de analiza si consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC), piata locala de soft si servicii va creste in acest an cu aproximativ 5-6%, pana la valoarea de 680 de milioane de euro, cu cresteri mai mici de 10% pe soft si servicii si de peste 20% pe segmentul de externalizare.

Romsys este una dintre companiile care au reusit sa inceapa anul cu contracte noi de mari dimensiuni. Compania a castigat unul dintre cele mai mari contracte cu statul din aceasta perioada, respectiv crearea unui portal online si livrarea de soft si echipamente pentru Registrul Comertului. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, proiectul va fi incheiat la mijlocul anului 2011 si va beneficia de o finantare din fonduri europene nerambursabile in valoare de 21,49 milioane de lei (5,1 mil. lei). De asemenea, compania va furniza Comisiei de Supra­ve­ghere a Asigurarilor (CSA) servicii informatice in valoare de 1,72 milioane de euro, contractul fiind atribuit in decembrie 2009.

Infiintata in 1993 de Marius Cojanu, Romsys a fost preluata la sfarsitul anului 2007 de New Frontier Holding (Austria). La nivelul anului 2008, Romsys a consemat in 2008 o cifra de afaceri de 86,01 milioane de lei (23 mil. euro) si un profit net de 9,42 milioane de lei (2,5 mil. euro).

Romsys are in prezent 250 de angajati, specializati in proiectarea, dezvoltarea si implementarea de solutii de management al afacerilor, solutii de infrastructura software, hardware si de comunicatii.