Paszkany nu are finantare pentru constructia Sheraton

Autor: Mirabela Tiron 08.02.2010

Omul de afaceri Arpad Paszkany, proprietarul echipei de fotbal CFR Cluj, nu a gasit inca finantare pentru un proiect imobiliar de peste 120 de milioane de euro in Cluj, care trebuia sa includa primul hotel Sheraton din Romania, si amana pentru a doua oara inceperea constructiei, dupa aproape un an si jumatate de la anuntarea proiectului.

"Demersurile pentru obtinerea unei finantari bancare sunt inca in curs. Aceasta intarziere este cauzata in primul rand de situatia economica-financiara si de schimbarea strategiei bancilor privind finantarea de proiecte", a declarat Carmen Cojocari, hotels marketing-manager in cadrul Sigma Towers, compania lui Paskany. 

Proiectul Sigma Towers include, pe langa dezvoltarea hotelului de cinci stele Sheraton, o investitie estimata la 50 mil. euro, si constructia de apartamente de lux si spatii de birouri cobranduite Sheraton Residences.

"Este posibil sa fie demarate lucrarile in cursul anului 2010, dar nu in primavara", a precizat Carmen Cojocari. Anul trecut, reprezentantii companiei Sigma Towers anuntau ca se asteapta ca lucrarile sa fie demarate in primavara anului acesta, insa termenul a fost amanat pentru a doua oara.

Parteneriatul intre Starwood Hotels&Resorts Worldwide, detinatorul brandului Sheraton, si compania Sigma Towers, controlata de Paszkany, a fost semnat in septembrie 2008.