Google copiaza functii ale Facebook si Twitter si le adauga la Gmail

Autor: Magraon Andreea 09.02.2010

Google, compania care detine cel mai popular motor de cautare din lume, va adauga serviciului sau de e-mail noi functii asemanatoare celor folosite de retelele de socializare Facebook si Twitter, scrie presa internationala.

Astfel, utilzatorii Gmail vor avea la dispozitie o noua functie, care le va permite sa scrie scurte mesaje despre ceea ce fac - mesaje care vor putea fi vizualizate instantaneu de un cerc de prieteni selectat de utilizator. Aceasta este practic tehnologia care sta si in spatele retelelor sociale Facebook si Twitter, care au sute de milioane de utilizatori in toata lumea.

Gmail, care are si serviciu de chat, le permite in prezent utilizatorilor sa puna un scurt mesaj in dreptul numelor lor, la fel ca pe Twitter sau Facebook. Potrivit Financial Times, noul serviciu va consta in crearea unei sectiuni speciale cu toate mesajele utilizatorilor.

Astfel va lua nastere un flux de notificatii venite de la oamenii cu care utillizatorii intra in contact, asemanator celor ale retelelor de socializare. Google nu a detaliat in ce va consta noutatea adusa Gmail. Reporterii au fost invitati ieri la sediul gigantului american pentru a le fi prezentate "inovatii aduse unora dintre cele mai populare produse ale companiei", scrie Wired.

"Ar putea aratat ca o schimbare minora, dar este o lovitura puternica pentru Facebook", a declarat Jeremiah Owyang, partener la compania de consultanta Altimeter Group.

Pe de alta parte, Google a lansat un serviciu telefonic de asistenta pentru clientii care au probleme cu primul telefon al companiei, Nexus One. Luna trecuta, la putin timp dupa lansarea smartphone-ului, clientii au inceput sa se planga deoarece Google oferea suport numai prin e-mail, iar raspunsurile veneau si in 48 de ore.