Jones Lang LaSalle: Cererea pentru locuinte va reveni la inceputul anului viitor

Ziarul Financiar 09.02.2010

Cererea pentru locuinte se va relua la inceputul anului viitor, in conditiile in care economia romaneasca isi va reveni in aproximativ doi ani, iar oferta va fi adaptata cererii locale si puterii de cumparare, se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, informeaza Mediafax Business.

"Accesul limitat la sursele de finantare va mentine scazuta activitatea de tranzactionare. Totusi, anul 2010 ar trebui sa aduca o oarecare imbunatatire, atat in ceea ce priveste numarul contractelor de imprumut, cat si al unitatilor tranzactionate. O piata in asteptare, care a rezultat dintr-un volum mic al imprumuturilor in 2009, nu se poate transforma radical intr-una a tranzactionarilor in 2010. Poate va mai dura inca un an pana cand oferta se va alinia cererii locale si puterii de cumparare din Bucuresti", se arata in cel mai recent raport al companiei.

In acest context se estimeaza ca multe unitati finalizate vor ramane nevandute si in 2010.

"Considerand ca economia Romaniei isi va reveni in aproximativ doi ani, o imbunatatire a cererii de unitati locative va putea fi observata la inceputul anului 2011. Acest lucru va determina si o stabilizare a pretului de vanzare", se mentioneaza in raport. Cititi mai multe despre analiza Jones Lang LaSalle pe www.mediafax.biz.