Copos cauta chiriasi de lux pentru Hilton. Cum comentati?

Autor: Mirabela Tiron 10.02.2010

Omul de afaceri George Copos (foto), proprietarul grupului Ana Hotels care detine sapte hoteluri, cauta chiriasi branduri de lux pentru ocuparea unui spatiu comercial la parterul hotelului de cinci stele Hilton din Capitala, care va fi modernizat in urma unei investii de cateva milioane de euro.

"Intentionam ca la parterul hotelului sa amenajam un spatiu comercial, compatibil cu standardele lantului Hilton. Avem deja discutii cu mai multi posibili chiriasi", a declarat George Copos, fara a preciza insa cati metri patrati vor fi alocati suprafetei comerciale El a mai adaugat ca este vorba de un spatiu monobrand, adica dedicat unui singur brand.

In prezent in hotelul Hilton sunt prezente doua magazine, respectiv cel al La Casa del Habano, care vinde trabucuri cubaneze, si un magazin de bijuterii MardiKian. Retailerii inseamna pentru hotelieri venituri suplimentare din chirie, in conditiile in care chiriile intr-un hotel de cinci stele pot ajunge la 50-60 de euro/mp. In unele hoteluri s-au dezvoltat chiar si galerii comerciale la parter, cum este cazul JW Marriott, in care se gasesc magazinele Louis Vuitton, Rolex si altele. Copos a avut anul trecut incasari de 26 mil. euro la cele sapte hoteluri, nivel aproape similar cu incasarile din anul anterior de la Hilton si Crowne Plaza. Afacerile hoteliere ale omului de afaceri au fost in scadere cu 26% in lei anul trecut, pana la 110 mil. lei, cel mai mare declin din ultimii ani.