Germania se pregateste sa salveze Grecia de la colaps

Ziarul Financiar 09.02.2010

Temerile tot mai mari cu privire la o posibila intrare a Greciei in default au determinat autoritatile germane sa intervina, ministrul german de Finante Wolfgang Schauble anuntand ca va informa Uniunea Europeana cu privire la un plan de salvare a Greciei, informeaza Financial Times Deutschland.

Conform unor surse citate de publicatie, guvernul federal pregateste un pachet de salvare a Greciei, acesta urmand sa se adauge unui plan coordonat la nivel international de UE.

Liderul coalitiei de guvernare, CDU/CSU, Michael Meister, a confirmat pentru publicatie ca se lucreaza la un astfel de pachet financiar prin care se urmareste stabilizarea economiei Greciei si, prin urmare stabilizarea monedei europene. Liderul coalitiei a mentionat ca "daca Grecia va primi ajutor din partea Germaniei, acesta va fi oferit sub conditii stricte si doar daca guvernul elen va reforma drastic economia".

Presiunea exercitata de pariurile speculative pe euro continua sa creasca, liderii europeni urmand sa se reuneasca joi pentru a discuta situatia Greciei. In cadrul acestei intruniri este posibil sa se recomande o abordare coordonata pentru scoaterea Greciei din criza.