Cresteri pe linie pe bursele internationale, dupa zvonurile privind salvarea Greciei de catre Germania

Ziarul Financiar 10.02.2010

Speculatiile privind un posibil ajutor pe care Germania il va acorda Greciei a adus un val de optimism pe bursele internationale, pietele inregistrand cresteri din Asia pana in Europa, cu un avans mai consistent in segmentul metalelor, scrie Bloomberg.

Indicele Morgan Stanley aferent regiuniii Pacificului a inregistrat miercuri o crestere de 0,3%, un avans similar fiind consemnat si pe piata japoneza. Indicele chinez Shanghai Composite s-a apreciat cu 1,1%/.

Actiunile celor mai mari companii europene au debutat miercuri in crestere cu 0,8%, cu evolutii pozitive in special in sectorul grupurilor financiare. Indicele FTSEurofirst 300, al actiunilor principalelor companii cotate la bursele din Europa, a urcat cu 0,8%, pana la ora 8:12 GMT, dupa ce saptamana trecuta a coborat cu aproape 4%.

Pe piata metalelor, cuprul a inregistrat un avans de 1,1%, la 6.660 de dolari pe tona, in timp ce cotatia aluminiului a urcat cu 0,1%.

Conform unor surse citate marti de FT Deutschland, guvernul german pregateste un pachet de salvare a Greciei, acesta urmand sa se adauge unui plan coordonat la nivel international de UE.