Afacerile Daw Benta au scazut cu 14%

Autor: Laurentiu Cotu 18.02.2010

Producatorul de lacuri si vopsele Daw Benta Romania, din grupul Daw&Caparol, a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de aproximativ 79 mil. lei (circa 18,8 mil. euro), in scadere cu peste 14% fata de anul precedent.
"Piata materialelor de constructii este in continuare afectata de criza financiara, astfel ca planurile noastre de dezvoltare nu pot fi foarte optimiste pe termen scurt. La aceasta situatie contribuie din pacate si Guvernul prin blocarea platilor restante pentru lucrarile realizate anul trecut, aspect care influenteaza negativ activitatea producatorilor, comerciantilor, dar mai ales a constructorilor", a declarat Remus Aurel Benta, directorul general al companiei Daw Benta Romania.
In 2008 veniturile companiei din Mures au ajuns la peste 92 mil. lei (circa 24 mil. euro), rezultatele fiind in crestere cu 23% fata de anul anterior.
Conducerea companiei spune ca anul trecut cele mai importante cresteri ale vanzarilor au fost inregistrate pe segmentul magazinelor do-it-yourself.
In 2009 Daw Benta a implementat un nou concept de prezentare a produselor proprii la raft, in 26 de locatii ale magazinelor Praktiker din Romania si in noua locatii in Bulgaria.
Compania din judetul Mures, care are 250 de angajati, este controlata de grupul de firme Benta din Targu-Mures si de compania germana Daw&Caparol.
Principalii competitori ai companiei pe piata de lacuri si vopsele sunt Köber Piatra-Neamt, Policolor Bucuresti, düfa Deutek, Atlas Corporation sau Fabryo Corporation.