Raiffeisen cauta teren sa-si faca sediu de 40.000 - 50.000 mp

Autor: Cristi Moga 18.02.2010

Grupul austriac Raiffeisen, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata bancara locala, cauta in aceasta perioada un teren in Bucuresti pentru dezvoltarea unui proiect de birouri in care ar urma sa fie reunite activitatile bancii din Capitala.
"Vorbim despre o investitie pe termen lung si consideram ca este o decizie oportuna date fiind dezvoltarea constanta si stabilitatea Raiffeisen Bank ca organizatie, precum si contextul actual al pietei imobiliare. (...) Analizam mai multe optiuni", au declarat reprezentantii Raiffeisen.
Surse din piata afirma ca austriecii au vazut deja mai multe loturi de teren in zone centrale din oras, pe care ar putea dezvolta un proiect de birouri cu o suprafata de circa 40.000-50.000 mp.
Austriecii, care au peste 4.000 de angajati in Romania, isi desfasoara acum activitatea in birourile Charles de Gaulle Plaza, IRIDE, BOB si Aerofina. In toate aceste proiecte Raiffeisen plateste chirii, al caror volum ar putea recomanda dezvoltarea unui proiect propriu, in conditiile in care costurile constructiei si terenului sunt mai mici in aceasta perioada. Investitia s-ar putea ridica la aproximativ 50 mil. euro.