Carrefour ataca pozitia Mega Image

Autor: Mihaela Popescu 18.02.2010

Carrefour va intra in curand pe piata supermarketurilor din Bucuresti prin preluarea spatiilor unor magazine de proximitate operate de comercianti locali, potrivit unor surse din piata. Una dintre primele unitati Carrefour Market din Bucuresti va fi amplasata in zona Orizont din cartierul Drumul Taberei, au mai spus sursele citate.
Reprezentantii retailerului nu au confirmat informatiile pana la inchiderea editiei.
Compania franceza, cel mai mare operator de hipermarketuri la nivel local, ataca o piata estimata la 400-600 mil. euro, adica aproximativ 20% din comertul alimentar din Capitala, pe care pana acum s-a extins agresiv doar Mega Image, care a mizat mai mult pe achizitii. Reteaua detinuta de grupul belgian Delhaize are aproape 50 de unitati operationale in Bucuresti si o cota estimata la peste 25% pe segmentul de profil, fiind cel mai mare lant de supermarketuri din Capitala. "Magazinele aflate in insolventa sunt tinte de preluare pentru marile retele de supermarketuri care vor sa se extinda in Bucuresti", a comentat Georgiana Andrei, managerul diviziei de retail a Colliers Romania.
La nivel national, retelele in insolventa SPAR, Trident si Pic cauta cumparatori de mai mult timp pentru spatiile unor magazine aflate in proprietate.