Ponta, pilot de raliu, a castigat aproape 200.000 de euro din avocatura in 2009

Autor: Doina Anghel 21.02.2010

Noul presedinte al PSD, deputatul Victor Viorel Ponta (38 de ani), este unul din cei mai de succes tineri ai social-democratilor, cu o avere care depaseste un milion de euo, in conditiile in care numai in 2009 a castigat aproape 200.000 de euro din cabinetul sa de avocatura.

Ponta este de formatie procuror dar si-a deschis un cabinet de avocatura in urma cu cinci ani, printre clientii sai fiind si omul de afaceri Ovidiu Tender. Prin casatoria cu Daciana Sarbu, europarlamentar, fiica senatorului PSD Ilie Sarbu, puterea sa in partid, dar si averea s-a consolidat, dat fiind ca senatorul, fostul ministru al agriculturii in guvernele Nastase si Boc, este unul dintre cei mai bogati oameni din PSD. Ponta detine 3 apartamente in Gorj, judet pe care il reprezinta in parlament, si Bucuresti in valoare insumata de peste 1 milion de lei si are doua autoturisme o Skoda din 1967 si un Mitsubishi Lancer din 2008. Unul dintre apartamente l-a inchiriat cu 1000 de euro lunar, potrivit declaratiei de avere depuse la Camera Deputatilor. Este parlamentar din 2004.

Ponta participa la Raliul Romaniei, fiind scolit de campionul roman Titi Aur, si a fost sponzorizat de firma "Pro Hotel", al deputatului PSD Robert Negoita, cu un autoturism.