Fostul sef al Rezervei Federale, Alan Greenspan, a incetat sa mai fie eroul Statelor Unite; potretele sale zac uitate in sifoniere sau sub pat

Autor: Andreea Neferu 21.02.2010

Portretele cu fostul presedinte al bancii central americane (Fed), Alan Greenspan, care inainte de izbucnirea crizei puteau ajunge si la 10.000 de dolari bucata, au ajuns acum sa fie pastrate de cumparatorii lor in sifoniere sau sub pat, scrie The Wall Street Journal.

"Ar trebui sa le transform intr-o tabla de darts. Tot ceea ce vizualizez atunci cand privesc aceste potrete sunt doua caderi abrupte ale pietelor, dar si criza economica curenta", a declarat Charles Fradante, administrator al firmei de consultanta Fifth Avenue. In anii de dinaintea crizei, reputatia lui Greenspan si sclipirea Wall-Street-ului au evoluat in tandem, iar o pictorita tanara si aproape anonima, Erin Crowe, a inceput sa castige notorietate dupa ce a inceput sa picteze in ulei portrete ale fostului presedinte FED, acum in varsta de 83 de ani. "Alan Greenspan era la un moment dat un erou pentru noi toti, iar acum este catalogat ca fiind personajul negativ", a spus Lou Guida, un american ce detine cateva potrete ale fostului presedinte FED, cumparate cu 2.500 pana la 8.000 dolari bucata.