Basescu: La 99% dintre romani le plac manelele

Autor: Doina Anghel 22.02.2010

Romii trebuie sa faca la randul lor eforturi sa se integreze, sa-si dea copiii la scoala, pentru ca statul nu poate face eforturi la nesfarsit, a fost mesajul presedintelui Romaniei Traian Basescu la un seminar despre imbunatatirea situatiei romilor la care au participat mai multe ONG-uri.

"Sunt multe probleme in randul comunitatii rome, parinti care nu vor sa-si dea copiii la scoala, fetele care se casatoresc la 10, 11, 12 ani. Eu nu pledez pentru asimilare, pledez pentru pastrarea obiceiurilor si cred ca la 99% dintre romani le plac cantecele tiganesti, nuntile tiganesti, le plac cantaretii, Adi Minune si altii, le plac manelele", a spus presedintele.

El a atras insa atentia ca atat ONG-urile care pledeaza pentru drepturile romilor, cat si reprezentantii comunitatii nu trebuie sa se ascunda de teama de discriminare.

"Stim cu totii ce fac acesti romani la colturile de strada din marile capitale europene, Stim ca la Paris, la Oslo sunt grupuri mari de romi care stau in fata operei si nu ca sa se duca la opera. Daca ascundem aceste lucruri si ne ascundem de teama de discriminare nu rezolvam nimic", a spus seful statului, intarind ca educatia este singura modalitate pentru evolutia acestei comunitati.