Lituanienii de la Europa Group au luat bani de la Piraeus ca sa termine hotelul din zona Unirii

Autor: Mirabela Tiron 22.02.2010

Lituanienii de la Europa Group au reluat dezvoltarea hotelului de patru stele Royale din zona Unirii din Capitala, o investitie estimata la 11 mil. euro, dupa ce au obtinut o finantare de la Piraeus Bank Romania, si anunta ca vor deschide unitatea in luna august din acest an.

Constructia unitatii de patru stele cu 90 de camere a fost blocata in februarie anul trecut din lipsa de bani si ulterior a fost scoasa la vanzare pentru 4 mil. euro. Initial, deschiderea era programata pentru anul trecut.

"Banca Piraeus cu care semnasem contract in 2007 pentru finantare oprise creditarea in acea perioada din cauza conditiilor economice dificile. Am reusit sa contractam pana la urma anul trecut cateva milioane de euro pentru continuarea proiectului", a declarat Karolis Paliulis, deputy director pe Real Estate Investment and Development al Europa Group.

Paliulis nu a dorit sa precizeze valoarea exacta a finantarii, dar a spus ca pana in prezent investitia in unitate s-a ridicat la 7 - 7,5 milioane de euro. "Ne asteptam ca in primul an de activitate hotelul si cele trei restaurante sa genereze o cifra de afaceri de 2,8 milioane de euro", a declarat Karolis Paliulis pentru ZF.

Unitatea de patru stele, care va fi finalizata in iunie si deschisa oficial in august, va opera 90 de camere, doua restaurante, un pub si trei sali de conferinte. Brandul Royale al Europa Group mai este prezent in orase precum Riga sau Vilnius. Zona Pietei Unirii nu este foarte bine reprezentata de unitati hoteliere, in prezent operand hotelul Horoscop, hotelul Royal (controlat de doi oameni de afaceri din Tulcea) si unitatea de patru stele NH (scoasa la vanzare).

"Suntem in negocieri pentru alte doua hoteluri de trei stele. Nu pot da mai multe detalii, avand in vedere ca nu s-a semnat niciun contract inca", a precizat Karolis Paliulis.

Ce au mai construit lituanienii

Europa Group a mai dezvoltat in Romania complexul rezidential City Center Residence, o investitie de peste 18 milioane de euro, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei.

Totodata, lituanienii au mai dezvoltat proiectul Brilliant Condominium, in apropiere de zona Victoriei.