Liderul pietei farmaceutice este cu ochii pe achizitii

Autor: Ioana David 23.02.2010

Sanofi-Aventis, liderul pietei farmaceutice locala, cu vanzari de aproape 200 mil. euro anul trecut, este interesat de achizitii de produse sau de producatori locali, ca parte a strategiei globale.

"Nu mai sunt oportunitatile de acum zece ani cand nimic nu era privatizat, si nu cautam sa ne dublam vanzarile printr-o achizitie, dar nu suntem nici impotriva", a spus Dan Ivan, country head al Sanofi-Aventis intr-un interviu acordat ZF. El afirma ca grupul are in vedere si parteneriate pentru a umple capacitatea libera de peste 30% de la fosta fabrica Sicomed pe care o detin in Capitala.

Sanofi-Aventis nu are nicio anumita limita de buget in ceea ce priveste achizitiile si sunt "deschisi la orice propunere". Intrebat daca o posibila achizitie ar viza si zona de distributie, Ivan a afirmat ca "nu este ceea ce stim sa facem". Anul trecut, grupul a finalizat 33 de fuziuni si achizitii la nivel global, inclusiv cea a producatorului ceh Zentiva, care detinea in Romania fosta fabrica Sicomed. Pe piata locala ultima tranzactie care a vizat producatori locali a fost achizitia de catre LaborMed a unui portofoliu de produse Ozone (analgezice, vitamine etc.) intr-o tranzactie estimata de ZF la circa 20 mil. euro.