Dr. Doom al economiei, Nouriel Roubini, vine in Romania

Ziarul Financiar 25.02.2010

Nouriel Roubini, economistul care a estimat cu acuratete magnitudinea crizei financiare globale, vine in Romania, in perioada 24-26 mai 2010, la o conferinta organizata de Forum Invest.

Citat in presa internationala ca "Dr. Doom", "Cassandra" sau "Profetul", Nouriel Roubini este cunoscut ca omul care a prevazut actuala criza financiara. "In 2005 Roubini a spus ca preturile caselor cresteau datorita operatiunilor de tip speculativ, iar acest fenomen avea sa conduca la o prabusire a economiei. La momentul respectiv profesorul nu a fost crezut de nimeni. Acum el este considerat un savant".

Nouriel Roubini este profesor de economie in cadrul Universitatii din New York si presedinte al Roubini Global Economics, un think-thank specializat in analiza tendintelor economice. De-a lungul carierei, Roubini a lucrat pentru Fondul Monetar International, Fed, Banca Mondiala, banca centrala a Israelului. In timpul administratiei Clinton, Roubini a fost economist-sef pentru consiliul economic al presedintelui american.