O firma de tricotaje ia fonduri europene de 800.000 de euro

Autor: Adriana Rosoga 26.02.2010

Producatorul de tricotaje si confectii Angar Prod din Cehu Silvaniei, judetul Salaj, care anul trecut a avut afaceri de peste 2 milioane de euro, va primi fonduri europene de 800.000 de euro pentru achizitionarea a 20 de utilaje pentru sectia de tricotaje.

"Prin proiect am urmarit modernizarea parcului de utilaje din sectia de tricotaje care sa ne ajute sa crestem capacitatea de productie si calitatea produselor noastre", spune Zoltan Szabo, proprietarul firmei Angar Prod care a preluat afacerea in 2006.

Proiectul "Modernizarea parcului de utilaje in sectia de tricotaje si confectii a Angar Prod" a fost depus in cadrul programului sectorial cresterea competitivitatii economice si are o valoare totala de peste 1,2 milioane de euro.

Perioada de implementare va fi realizata in doua etape derulate pe perioada a sase luni de zile. Angar Prod a finalizat prima etapa de implementare care a constat in achizitionarea celor 20 de utilaje si a depus prima cerere de rambursare.

"Efectul investitiei s-a vazut foarte repede. Capacitatea de productie a crescut la 45.000 de bucati pe luna, cu 50% mai mult fata de perioada anterioara, ceea ce ne ajuta sa facem fata mai multor comenzi. De asemenea, suntem solicitati de mai multi furnizori si putem sa realizam modele mai complexe pentru tricotaje", mai spune Szabo.

Pentru partea de cofinantare, firma a apelat la un credit bancar plus sursele proprii.

Agar Prod are 125 de angajati, cu 25% mai multi fata de 2008. "Am investit in calificarea angajatilor si am invatat sa fim mai flexibili. Este o investitie de care aveam nevoie pentru a ne dezvolta si a creste compania la standarde europene." Firma produce plovere, bluze, jachete, veste, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Productia de tricotaje a firmei merge in majoritate catre export. "Principala piata de desfacere este Anglia, unde exportam 85% din productie."

Cine ia banii:

Compania: Angar Prod din Cehu Silvaniei, judetul Salaj

Obiect de activitate: productie de tricotaje si confectii

Proiectul: "Modernizarea parcului de utilaje in sectia de tricotaje si confectii a Angar Prod"

Valoarea finantarii nerambursabile: 800.000 de euro

Valoarea totala a proiectului: 1,2 milioane de euro

Cifra de afaceri in 2009: 2 milioane de euro