Topul firmelor de audit si contabilitate in opinia directorilor financiari: BigFour incepand de la locul cinci

Autor: Izabela Badarau 25.02.2010

Firmele de consultanta si audit Mazars, Horvarth, Grand Thornton, BDO si PricewaterhouseCoopers ofera servicii profesionale de cea mai buna calitate, urmand ca firme precum KPMG, Deloitte si Ernst&Young sa fie clasate pe locurile noua, zece, respectiv 12, potrivit unui sondaj realizat de publicatia britanica AccountancyAge in randul a 625 de directori financiari si de controlling.

"'Big is best' este o afirmatie des utilizata in mediul de business, dar pentru multe companii consumatoare de servicii de audit, adevarul poate fi diferit", scrie publicatia dedicata contabililor si auditorilor, o revista de profil cu traditie de peste 30 de ani.

Pe piata locala, firmele de audit si consultanta din BigFour (PricewaterhouseCoopers, Deloitte, KPMG, Ernst&Young) au incasari anuale de ordinul zecilor de milioane de euro, in timp ce BDO urmeaza pe locul cinci cu venituri de peste 8 mil. euro in 2009, iar Mazars pe locul sase cu venituri de aproape 4 mil. euro in 2009.

"Nu vreau sa ajungem sa vorbim de un BigFive. BDO se vrea a fi o alternativa la BigFour, sa fie altceva, mai flexibili pentru clienti", declara Jeremy Newmann, CEO al BDO International, intr-un interviu acordat ZF in urma cu jumatate de an, pe durata unei vizite de trei zile in Romania.

Un fost mare client de audit al BDO a declarat pentru ZF, sub protectia anonimatului: "Nu mai lucram cu BDO, ne-a obligat grupul sa facem auditul la Ernst&Young, dar nu se compara. Firmele mari sunt mai scumpe si trimit juniori slab pregatiti".

Cititi mai multe despre sondajul realizat de AccountacyAge pe www.accountancyage.com.