Austriecii de la Plaut vor 1,7 mil. euro din consultanta

Autori: Adrian Stefan Seceleanu , Magraon Andreea 25.02.2010

Plaut Consulting Romania, subsidiara locala a grupului austriac omonim - specializat in consultanta de management si IT, estimeaza pentru acest an afaceri de aproape doua milioane de euro pe piata locala, in special din implementari de soft de business pentru firmele mari.

"Romania este una din tarile importante in cadrul grupului Plaut, avand un volum al proiectelor de cca 15% in totalul businessului de consultanta SAP", a declarat Johann Grafl, CEO al Grupului Plaut.

Grupul Plaut si-a anuntat ieri rezultatele financiare la nivel international, inregistrand in 2009 venituri de peste 25 mil. euro, dintre care 1,5 mil. euro in Romania. "In 2010, ne asteptam ca atat la nivel de grup, cat si in Romania sa inregistram o crestere a afacerilor de 10%", a adaugat Johann Grafl. Subsidiara locala a grupului austriac a functionat pana in prezent pe piata locala sub numele Acctus Consulting Romania

In Romania, Plaut este consultantul SAP al unor companii precum OMV Petrom, BCR Adv, Saint Gobain Isover, Asirom, Omniasig, Lasselsberger sau Tymbark.

Pentru 2010, Plaut estimeaza o crestere de 15% a cifrei de afaceri la nivel local, ca urmare a extinderii activitatilor de consultanta SAP.

Bani dintr-un soft care sa invete autoritatile ce sa faca in caz de cutremur

SAP, cel mai mare producator de software destinat mediului de business din lume, va prezenta in acest an la targul de tehnologie CeBIT de la Hanovra o aplicatie pentru a ajuta autoritatile sa depaseasca mai bine situatiile de criza in cazul dezastrelor naturale.

"In situatii de criza, autoritatile lucreaza sub presiune. De aceea, au nevoie de programe care sa le ajute sa lucreze mai usor", a declarat pentru ZF Joachim Schaper, vicepresedinte al diviziei de cercetare pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul SAP.

Compania va crea astfel baze de date cu situatia din spitale (paturi, medicamente) sau cea a transporturilor. De asemenea, in baza camerelor de luat vederi instalate in orase si cu hartile oraselor pentru a localiza mai bine locurile cu probleme. El a mai spus ca este greu de apreciat costul acestei aplicatii.

"Costul va varia in functie de complexitatea aplicatiei si a cerintei clientilor, daca este nevoie de harti sau sisteme de supraveghere video pe strazi, care se gasesc deja in unele orase", a spus Schaper, care a adaugat ca aplicatia este o investitie de "multe milioane", ferindu-se sa dea cifre.

Joachim Schaper a mai spus ca deja exista interes in Europa pentru astfel de programe.