LA START/ Poezie la prima vedere

Autor: Ziarul de Duminica 28.02.2010

Marţi, 2 martie, ora 17.00, in Sala Oglinzilor a Casei Monteoru-Catargi de pe Calea Victoriei nr. 115 din Bucureşti (sediul Uniunii Scriitorilor din România), va fi lansat proiectul "Poezie la prima vedere", cu o lectură publică a poetului Ion Zubaşcu care va citi pentru prima dată poeme din volumul "Moarte de om. O Poveste de viaţă", Editura Limes, Cluj Napoca. Lectura va fi prefaţată de intervenţia editorului, Mircea Petean, şi a criticului literar Felix Nicolau.

"Poezie la prima vedere" va prezenta in avanpremieră cărţile de poezie, in curs de apariţie, ale unor poeţi bucureşteni din cadrul secţiei de Poezie a Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, organizatorul acestui eveniment. Până in acest moment, s-au inscris 21 de poeţi. In luna martie, in fiecare marţi, de la ora 17.00, la sediul USR, vor mai citi Traian T. Coşovei (9 martie), Mariana Filimon (16 martie) şi Cornelia Maria Savu (23 martie).

"Ne-am dorit să putem oferi colegilor de la secţia de Poezie o scenă publică de exprimare, in care noile lor cărţi de poezie să fie prezentate publicului şi specialiştilor. Putem asculta, astfel, in primă audiţie, in lectura autorilor, noi cărţi de poezie. Alte 21 de cărţi de poezie, intr-o lume a crizelor, sunt un semn că poezia nici nu moare, nici nu se predă, ci se hrăneşte, mereu şi mereu, cu spaimele şi incertitudinile noastre", a declarat Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei Poezie - Asociaţia Scriitorilor Bucureşti, iniţiatorul şi moderatorul proiectului.