Hilton negociaza afilierea celei de-a cincea unitati, un hotel de patru stele din Ploiesti

Autor: Mirabela Tiron 28.02.2010

Lantul hotelier Hilton va afilia a patra unitate in provincie, respectiv hotelul de patru stele Prahova Plaza din Ploiesti, care isi va extinde capacitatea de cazare in urma unei investitii de 5 milioane de euro, realizata de omul de afaceri Doru Morcovescu, proprietarul mai multor businessuri hoteliere prin compania Valdor.

"Vom semna contractul cu lantul Hilton pentru brandul Double Tree by Hilton", a declarat Teodor Ristache, directorul de vanzari al hotelului de patru stele Prahova Plaza din Ploiesti, care opereaza 139 de camere in prezent.

Capacitatea hotelului va fi extinsa cu inca 130 de camere, dispuse pe 13 etaje, lucrarile de construire urmand sa fie demarate anul acesta si finalizate in iunie-iulie anul viitor.

"Camerele pe care le vom construi vor arata ca niste camere de cinci stele. Investitia totala pe care o estimam se ridica la 5 milioane de euro", a precizat Ristache.

Firma pe care este inregistrat hotelul de patru stele se numeste Valdor si este controlata de omul de afaceri Doru Morcovescu. In 2008, compania Valdor avea o cifra de afaceri de 7,9 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante. Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze rezultatele financiare de anul trecut.

Omul de afaceri Morcovescu detine mai multe active turistice, printre care hotelul de patru stele Prahova Plaza Hotel din Ploiesti, hotelul de trei stele Capitol din Valenii de Munte, Complexul balnear Slanic cu 240 de locuri de cazare in camere de doua si trei stele, vila Orizont in Slanic si mai multe restaurante. Mai mult, omul de afaceri mai controleaza si spatiul comercial Ploiesti Mall, care se intinde pe o suprafata de 4.500 metri patrati.

Prin afilierea hotelului detinut de Morcovescu, lantul hotelier Hilton va ajunge la a cincea unitate pe piata romaneasca, alaturi de hotelul de cinci stele Hilton din Capitala controlat de George Copos, unitatea de cinci stele din Sibiu, detinuta de Nicolae Minea, dar si un hotel DoubleTree by Hilton in Oradea, detinut de compania Calipso Oradea. De asemenea, lantul hotelier Hilton a mai semnat anul trecut cu un hotel din provincie pentru brandul Hampton (care face parte din divizia focus-service).

"Suntem in discutii pentru cateva proiecte si voi reveni cu detalii cand negocierile vor fi finalizate", spune Adela Cristea, directorul de dezvoltare al Hilton pentru Europa.

Hilton a devenit lantul international cu cea mai agresiva strategie de extindere in Romania, intr-o perioada in care piata hoteliera se afla in declin. Dintre lanturile hoteliere care sunt prezente pe piata romaneasca alaturi de Hilton, se numara Marriott, InterContinental, Rezidor (care a intrat cu Radisson SAS pe Calea Victoriei), Best Western si Golden Tulip.

Cine este proprietarul Prahova Plaza