Clinica de proctologie a lui Ionut Popescu si-a programat investitii de 400.000 de euro

Autor: Ioana David 28.02.2010

Proctoclinic, centru medical la care Ionut Popescu, seful Fondului Proprietatea, detine 40% din actiuni, si-a programat in urmatorul an si jumatate investitii de 0,4 mil. euro, bani care vor merge in principal in achizitia de aparatura medicala.

Suma va proveni atat din fonduri proprii, cat si din credite de investitii, "discutiile fiind intr-un stadiu avansat".

"In prezent, in clinica lucreaza 35 de angajati, peste doua treimi fiind personal medical, medici si asistente. Odata cu realizarea investitiilor propuse aceasta cifra va creste pana in jurul a 60 de angajati. In ceea ce priveste personalul TESA nu prognozam o crestere semnificativa a numarului de angajati deoarece sistemul informatic actual poate prelua o crestere in volum a activitatii de pana la 40% fara a necesita noi angajati", a spus Lucian Ilie, director vanzari servicii medicale in cadrul clinicii.

Pentru acest an, compania si-a bugetat o cifra de afaceri de 2,2 mil. lei (0,5 mil. euro), "in conditiile in care scaderea economiei se va opri incepand cu a doua jumatate a anului". La acest buget, cifra de afaceri a companiei ar fi in crestere cu 30% comparativ cu nivelul de 1,68 mil. lei (0,4 mil. euro) din 2009.

"Anul 2009 a fost dificil pentru mediul de business romanesc. A fost anul in care s-au simtit cu adevarat efectele crizei economice. Noi am inchis anul cu 1,68 milioane de lei, cu 5% peste anul 2008. Acest lucru s-a datorat in principal faptului ca am pastrat in proportie de 90% grila de preturi exprimate in lei din 2008 in ciuda cresterii generale a preturilor", a mai spus Ilie. In legatura cu strainii care se trateaza in clinica, Ilie a spus ca sunt in jur de 5%, dar ca "exista in lucru mai multe optiuni de promovare externa".

Proctoclinic, specializata pe servicii proctologice, a fost deschisa in 2006 in urma unei investitii de peste 250.000 de euro. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actionarii Proctoclinic sunt Ionut Popescu, directorul general al Fondului Proprietatea (40% din actiuni), Jehac Amarildo (35%), Szabo Mihai (15%) si Mitulescu Gabriel (10%).