BNR respinge doi membri la Carpatica

Autor: Angela Placinta 28.02.2010

Banca Nationala a Romaniei a respins doua propuneri pentru Consiliul de Supraveghere (CS) al Bancii Carpatica si a avizat alte trei. Astfel, BNR a respins numirea lui Viorel Grigore si a lui Ioan Gandila in CS al bancii, dar i-a avizat pe Ilie Carabulea, Doina Toader si Nicolae Petria. Cele cinci persoane au fost propuse de actionari pentru ocuparea unui loc in CS.

La sfarsitul anului trecut Viorel Grigore a ocupat pozitia de presedinte interimar al Consiliului de Administratie al Carpatica, dupa plecarea lui Nicolae Hoanta. Si Ioan Gandila a facut parte din CA al bancii.

Ilie Carabulea este cel mai mare actionar al bancii, cu 36,45% din actiuni. La sfarsitul anului trecut toata echipa care asigura conducerea executiva a bancii a fost demisa, iar banca a trecut printr-un proces de reorganizare, separand conducerea executiva de cea administrativa. In noiembrie 2009 actionarii Bancii Carpatica au aprobat trecerea la sistemul dualist de conducere, prin Directorat si Consiliu de Supraveghere. Banca este listata la Bursa si are o capitalizare de 224 mil. lei la ultimul pret pe actiune, de 0,0982 lei, in scadere cu 0,3% fata de sedinta anterioara de tranzactionare.