Opinie Cristian Hostiuc: Lipsa de respect pentru munca si banii vostri a ministrului de finante. Cum comentati?

Autor: Cristian Hostiuc 01.03.2010

O luna, 20 de zile si cateva ore a tinut experimentul vedetei Andrei Gheorghe la Ministerul Finantelor in calitate de consilier pe comunicare al ministrului Sebastian Vladescu. Si in tot acest timp a fost platit din bugetul de stat, din taxele si impozitele platite de sectorul privat, adica din afacerile, munca si ideile unor contribuabili anonimi. Dar multi.

Pentru ca Andrei Gheorghe sa primeasca 2.000 de lei pe luna (500 de euro) cineva s-a sculat de dimineata si inainte sa-si salute familia s-a gandit ca mai bine nu s-ar fi trezit pentru ca vanzarile s-au prabusit, nu are cash si trebuie sa dea salariile la firma, CAS-ul nu e platit de cateva luni, mai e si TVA-ul, vin ratele la banca, iar furnizorii stau cu somatiile pe birou. Iar economia continua sa se zbata in groapa recesiunii.

La polul opus ministrul Vladescu se lauda ca Andrei Gheorghe era "muci" dupa o saptamana in minister de cata treaba era acolo. La finalul saptamanii trecute site-ul ministerului s-a colorat in violet, iar la intrebarea jurnalistilor de ce s-a ales aceasta culoare, raspunsul vedetei a fost: "Este vorba de o seductie voita, prin amplificarea tertiarului imaginar, care, inevitabil si mefistofelic, va duce la repetarea inversa a numelui lui Sebastian Vladescu pentru subjugarea totala si fiscala a iobagului roman", a fost prima explicatie a lui Andrei Gheorghe data pentru ziarul Gandul. Si a continuat: "Sunt foarte multe calcule care au dus la alegerea acestei culori (pentru site-ul Ministerului Finantelor - n.r.), exista o logica a dinamicii cromatice. Imi place foarte tare violetul, e foarte puternic. Poate peste un an vom avea o alta culoare". Intre timp in ianuarie la buget s-au strans mai putini bani, pentru ca economia nu a mers dupa asteptari, iar incasarile din TVA au scazut. Nu cred ca iobagii fiscali ai lui Gheorghe s-ar putea duce pe 25 ale lunii la trezorerie si in loc sa vina cu bani pentru TVA-ul sa plateasca cu propozitii filozofice.

Deci cei aproape 4.000 de lei datorati de contribuabili cu viata economica de cosmar de acum si platiti lui Andrei Gheorghe (la timp cred) pentru imbunatatirea comunicarii ministerului cu publicul, el sau firma lui de asta fiind pe statul de plata al bugetului, s-au dus pe aceste raspunsuri.

Problema nu este a vedetei, ci a celui care l-a angajat, a ministrului. Atunci cand a angajat o cheltuiala cu Andrei Gheorghe, ministrul Vladescu nu a dat dovada de niciun respect pentru banii, munca si afacerile "iobagului roman" care intr-o forma sau alta este contribuabil la buget.

Cristian Hostiuc - Director Editorial al ZF