Divizia de IT a Siemens se asteapta la stagnare

Autor: Laurentiu Cotu 01.03.2010

Compania Siemens IT Solutions and Services PSE (Program and System Engineering) RO din Brasov, furnizor de servicii si aplicatii informatice, mizeaza in acest an pe afaceri de 15 mil. euro, respectiv o evolutie similara a vanzarilor cu cea realizata in 2009.

"Din perspectiva actuala a pietei, mizam pe pastrarea volumului de afaceri realizat in 2009. Cu siguranta ca anul in curs va aduce o selectie a jucatorilor din piata, rezistand doar acele companii care reusesc sa se organizeze in momente dificile. Situatia economica globala manifesta tendinte de revenire, chiar daca este inca afectata de criza", a declarat pentru ZF Transilvania Lucian Valentin Moleavin, directorul de marketing si comunicare al companiei. Compania este membra a grupului Siemens IT Solutions and Services PSE, o divizie de cercetare si dezvoltare din cadrul concernului german. Firma din Brasov furnizeaza servicii in domeniul tehnologiei informatiei si al telecomunicatilor.

Partenerii de afaceri ai Siemens IT Solutions and Services PSE sunt din domeniul telecomunicatilor fixe si mobile, solutiilor hardware si software, sistemelor de monitorizare energetica, managementul institutiilor publice, sistemelor de securitate, automatizari, transporturi, sectorul medical. Compania realizeaza totodata know-how tehnic pentru dezvoltarea produselor concernului Siemens, printre clientii firmei din Brasov fiind si companiile Nokia Siemens Networks, Infineon si Fujitsu Siemens Computers.

Compania si-a majorat anul trecut capitalul social cu 800.000 de euro, la 2,8 mil. lei, in vederea continuarii planului de investitii si al dezvoltarii afacerilor pe plan local. Repre-zentantii companiei au precizat ca s-a pastrat in continuare aceeasi structura a actionariatului, respectiv Siemens AG Osterreich cu 99,75% din titluri si Siemens SRL, cu 0,25% din actiuni. Siemens IT Solutions and Services PSE RO este o companie de dezvoltare software a concernului german Siemens, domeniul de activitate incluzand dezvoltarea si integrarea de sisteme, suport tehnic in domeniul IT&C, energie si solutii de dezvoltare. Anul trecut compania avea 390 de angajati. Compania a fost infiintata in anul 2001 si are sediul central in Brasov, Siemens detinand si un centru de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca.