Nicolae Minea asteapta 5 mil. euro de la Hilton Sibiu

Autor: Mirabela Tiron 02.03.2010

Omul de afaceri Nicolae Minea asteapta anul acesta incasari de 5 milioane de euro, in crestere cu 67% fata de anul trecut, de la hotelul de cinci stele Hilton Sibiu (fostul Palace Resort&Spa), in care a investit 25 de milioane de euro pentru afilierea la lantul international Hilton.

"Odata cu intrarea in lantul Hilton, gradul de ocupare, respectiv veniturile hotelului au crescut, hotelul inregistrand o crestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri fata de 2008", a declarat Dana Modrescu, marketing&pr manager al hotelului, care opereaza 115 camere si apartamente, 4 restaurante, un bar si 5 sali de conferinta.

Recent, in cadrul hotelului din Sibiu s-a deschis un centru spa, ce ocupa o suprafata de 1.500 de metri patrati. "Din ianuarie pana in iulie anul trecut, hotelul a luptat pentru a atinge standardele brandului Hilton", a precizat Modrescu.

In primele doua luni ale anului acesta, hotelul a avut un grad de ocupare de 54%, in conditiile in care in primul trimestru, pe piata hoteliera, acest indicator are valoarea cea mai redusa din tot anul.

In hotelul sibian de cinci stele se cazeaza atat oameni de afaceri, din care 15% sunt straini, dar si turisti. "O crestere semnificativa a inregistrat segmentul clientilor leisure, atingand aproximativ 50% din totalul clientilor si egaland astfel segmentul clientilor business", a mentionat Dana Modrescu, adaugand ca se asteapta ca hotelul sa functioneze la un grad mediu de ocupare de 70% anul acesta.

Spre deosebire de hotelul Hilton de cinci stele din Bucuresti, care opereaza sub contract de management, hotelul Hilton din Sibiu opereaza sub franciza, ceea ce ii da posibilitatea proprietarului sa isi aleaga echipa de management. In hotelul din Sibiu lucreaza 125 de angajati.

Hilton, mult mai agresiv

Daca din 1997 pana anul trecut lantul Hilton era reprezentat in Romania doar prin hotelul de cinci stele din Capitala, detinut de George Copos, in 2009 Hilton a devenit lantul international cu cea mai agresiva strategie de extindere pe piata romaneasca, intr-o perioada in care piata hoteliera s-a aflat in declin. Acum, lantul international este prezent cu trei unitati afiliate pe piata locala, respectiv unitatea de cinci stele Hilton din Capitala, unitatea de cinci stele din Sibiu, dar si un hotel Doubletree by Hilton in Oradea.