PricewaterhouseCoopers va cunoaste si in acest an inaintea tuturor castigatorii premiilor Oscar. 1.700 de ore de munca a alocat firma de-a lungul timpului pentru numararea voturilor la Oscar

Autor: Izabela Badarau 04.03.2010

Cea mai mare firma de audit si consultanta din lume PricewaterhouseCoopers (PwC) aniverseaza cel de-al 76-lea an in care gestioneaza procesul de vot al membrilor Academiei Americane de Arta si Stiinte (The Academy) pentru acordarea premiilor Oscar.

Brad Oltmanns şs Rick Rosas, reprezentanti PwC, vor duce mai departe traditia de a conduce procesul de numarare a voturilor si vor fi singurii doi oameni din lume care vor cunoaste identitatea castigatorilor premiilor Oscar inaintea celei de-a 82 ceremonii anuale de decernare a premiilor Oscar, care se va desfasura duminica, 7 martie 2010.

Pe parcursul celor 76 de ani, procesul de vot a ramas acelasi si nu a existat niciodata vreo incalcare a standardelor de securitate si confidentialitate.

"Oscar este unul dintre proiectele care mi-au adus cele mai mari satisfactii din intreaga viata", a declarat Rick Rosas, cel care a fost implicat in procesul de numarare inca din 2001. "Relatia noastra cu Academia este un motiv extraordinar de mandrie pentru PwC si incununeaza lunga noastra asociere cu Hollywood-ul si cu industria media si a divertismentului".

De-a lungul timpului, echipa PwC a alocat 1.700 de ore de munca pentru numararea voturilor la Oscar.

Incepand din 1953, partenerii PwC au aparut in 34 de transmisiuni televizate. Partenerii obisnuiau sa vina pe scena pentru a inmana personale plicurile - de unde si expresia "si plicurile va rog" - dar acest lucru se petrece in prezent in afara scenei. In timpul transmisiunii din 2008, Rick Rosas si Brad Oltmanns au fost prezentanti intr-un scurt videoclip amuzant despre procesul de numarare a voturilor.