Ce se intampla cu conducerea Tarom?

Autor: Mirabela Tiron 04.03.2010

Situatia conducerii celei mai mari companii aeriene de pe piata locala, Tarom, este incerta, in conditiile in care de aproape o luna se discuta schimbarea directorului general al operatorului aerian, fara a se lua insa o decizie oficiala.

In urma cu cateva saptamani, UDMR, partidul caruia i-a revenit conducerea companiei aeriene de stat Tarom, dupa negocierile cu PD-L, l-a desemnat pentru functia de director general pe Gombos Csaba, care conducea operatiunile producatorului de cablaje electrice Romcab Targu-Mures.

Pana in prezent, Radu Berceanu, ministrul transporturilor, nu a aprobat insa numirea acestuia.

Toate aceste planuri de schimbare a conducerii companiei aeriene au loc intr-o perioada in care activitatea transportatorului aerian este afectata de contractarea traficului si vine dupa un an in care Tarom a incheiat cu un bilant dezastruos: pierderi estimate la 21 mil. euro si venituri de 260 mil. euro, sub mandatul Ruxandrei Brutaru, 29 de ani. "Orice schimbare a managerilor companiilor si societatilor din portofoliul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii va fi anuntata oficial. In prezent, Ruxandra Brutaru este directorul general al companiei Tarom", a declarat pentru ZF Radu Berceanu, ministrul transporturilor.

Pana in prezent, Berceanu a ezitat sa il numeasca oficial in functie pe candidatul propus de UDMR. De ce nu ia Berceanu o decizie?

"Dupa desemnarea mea de catre UDMr pentru conducerea Tarom, am avut o intalnire cu Radu Berceanu, care nu s-a finalizat insa cu o decizie. Motivul invocat de el pentru intarzierea numirii mele in functia de director general al companiei aeriene este lipsa mea de experienta in domeniul aviatiei", a spus Csaba, 40 de ani, care ocupa functia de director general al producatorului de cablaje electrice Romcab Targu-Mures, cu afaceri de 8-9 mil. euro. El a mai precizat ca urmeaza sa mai aiba loc discutii intre cele doua partide UDMR si PD-L si ca nu stie exact cand se vor finaliza aceste discutii legate de conducerea Tarom. "Am simtit ca i-am lasat o impresie buna ministrului, avand in vedere ca nu mi-a dat un raspuns negativ in mod direct, in timpul intalnirii", a declarat Csaba, adaugand ca ar trebui sa se ia in considerare cei 14 ani de experienta pe pozitia de manager.

Csaba, care este si consilier judetean al UDMR in Mures, a terminat Facultatea de Management Industrial si Comercial.

In prezent conducerea Tarom este asigurata de Ruxandra Brutaru, 29 de ani, fiica unui fost director Tarom din perioada 1995-1996,