Goschy vrea sa aduca turisti rusi, ucraineni si moldoveni pe litoral

Autor: Mirabela Tiron 04.03.2010

Omul de afaceri timisorean Josef Goschy, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri de pe piata locala, care controleaza opt hoteluri pe litoralul romanesc, vrea sa aduca turisti ucraineni, rusi si moldoveni, care sa ocupe camerele unitatilor in sezonul de vara.

"Am incheiat parteneriate cu agentii de turism din tarile vecine Romaniei, prin care ar putea veni turisti straini in hotelurile mele de pe litoral. Cred ca prin aceasta masura vom creste gradul de ocupare cu 20% in timpul sezonului de vara in hotelurile de la mare", a declarat Josef Goschy.

Proprietarul grupului Unita Turism detine pe litoral trei hoteluri in Mamaia (Comandor, Amiral si Orfeu), trei in Olimp (Amfiteatru, Belvedere, Panoramic - care este inchis pentru modernizari) si doua in Cap Aurora (Onix si Safir). Gradul mediu de ocupare la care operau aceste unitati in iulie anul trecut era de 70% in timpul saptamanii. Litoralul romanesc a atras anul trecut aproape 1,2 milioane de turisti in sezonul de vara, din care doar 50.000 au fost turisti straini veniti prin agentiile de turism locale, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). In 2009, omul de afaceri timisorean a incasat 4 mil. euro prin intermediul hotelurilor de la mare, cifra de afaceri pe tot grupul ridicandu-se la 11 mil. euro, in scadere cu 22% fata de anul anterior.

"Cred ca anul acesta nu va fi cu mult diferit fata de anul trecut. Daca vom reusi sa atragem turisti din tarile vecine, vom avea o crestere a incasarilor cu 10%", a sustinut Goschy. Pentru a creste atractivitatea hotelurilor, omul de afaceri va investi 200.000 de euro in modernizarea unei piscine la hotelurile din Mamaia. Pentru a face rost de bani, Goschy a vandut la sfarsitul anului trecut un hotel de doua stele din Targu-Mures, din sase proprietati scoase la vanzare.