Ce este Duster - Un SUV cu usi de Sandero si tractiune de la Nissan

Autor: Bogdan Alecu 07.03.2010

Portiere de la Sandero, spate de la Nissan X-Trail si sistem de tractiune integrala preluat de la modelele Renault Koleos si Nissan Qashqai, reprezinta elementele de baza ale noului SUV Dacia.

Prima data cand vezi in realitate un Duster realizezi cat de mult a evoluat Dacia de la primul Logan lansat in 2004, la Duster. Din punct de vedere al designului exterior, liniile noului SUV nu mai "tradeaza" reducerea de costuri prezenta la primul model. Exista elemente de design, atat la interior cat si la exterior care dau o nota distincta masinii.

In habitaclu desi cei de la Renault puteau opta pentru o plansa de bord distincta, Duster o "imprumuta" de la Sandero. In plus, aceasta dispune acum in partea de jos de comanda sistemului de tractiune integrala plus butonul care decupleaza sistemul ESP. Acelasi selector pentru sistemul 4x4 se regaseste si pe modelele Nissan.

Tapiteria din piele reprezinta una dintre surprizele lui Duster. Calitatea acesteia este peste ceea ce ofera concurenta coreeana si la un nivel similar cu al lui Renault.

Un al doilea element care subliniaza progresul in ceea ce priveste calitatea il reprezinta sunetul produs de portiere, detaliu foarte important la marcile vest- europene. Acesta nu aminteste de Logan sau Sandero, care "suna ieftin", ci este un sunet "plin". Al doilea "detaliu" il reprezinta faptul ca la hayonul portbagajului, pe interior, a fost amplasat un maner de inchidere, la fel ca la toate automobilele "de volum". Astfel, se evita atingerea partii exterioare a acestuia.