Semne bune in imobiliare? Un nou contract de inchiriere pe segmentul logistic

Ziarul Financiar 08.03.2010

Cu cateva contracte de inchiriere semnate, inceputul de an a fost bun pentru tranzactiile cu spatii industriale, logistice si de birouri. Vremurile bune din 2007 si 2008 sunt inca departe, dar nici nu se mai poate spune ca piata e in letargie, scrie BUSINESS Magazin.

Compania Golden Food, activa in segmentul productiei de snacksuri, a inchiriat 6.000 de metri patrati in Millennium Logistic Park, in sud-estul Capitalei, singurul proiect logistic din tara care se construieste fara a avea insa toata suprafata inchiriata. Scaderea suprafetelor inchiriate la aproape jumatate fata de 2008, dar si faptul ca aproape toate proiectele mari au spatii disponibile i-au determinat pe dezvoltatori sa nu mai construiasca "speculativ", adica sa nu mai inceapa dezvoltarea fara a avea inchiriata o proportie semnificativa din spatiu, daca nu chiar intreg proiectul.

Asa a fost planul, a fost un business gandit dinainte de criza, am obtinut finantarea si in noiembrie am inceput constructia", spune Camelia Nemteanu, director administrativ si de marketing al dezvoltatorului. Tranzactia cu Golden Food, semnata acum aproximativ trei saptamani, are ca obiect jumatate din suprafata primei faze a proiectului, care va fi livrata in iunie.

Cititi mai multe despre segmentul logistic, cel mai legat din segmentele imobiliare de mersul general al economiei, pe www.businessmagazin.ro.