Ciurtin: A crescut interesul pentru achizitia Albalact

Autor: Diana Tudor Stoica 08.03.2010

Raul Ciurtin - presedintele si actionarul Albalact, producatorul lactatelor Zuzu si Fulga despre care au existat in ultima vreme mai multe informatii legate de vanzare - spune ca interesul pentru achizitii a crescut in 2009 pe piata lactatelor, atat din partea unor fonduri de investitii, cat si a unor jucatori strategici.

"Acest interes a vizat si o achizitie partiala, si o achizitie totala a businessului (Albalact - n. red.)", a declarat actionarul Albalact, companie cu afaceri de 50 mil. euro in 2008.

Printre numele vehiculate in piata in legatura cu vanzarea Albalact s-au aflat Müller, Tnuva dar si Lactalis. Potrivit unor surse din piata, Lactalis este singura companie care a avansat in negocierile cu actionarii Albalact, pentru a isi consolida businessul local si pentru a se apropia de principalii competitori, Friesland si Danone. Informatia nu a fost confirmata insa de Ciurtin.

De altfel, presedintele Albalact nu ofera nici acum informatii legate de numele companiilor cu care a initiat discutii, dar spune ca nu se grabeste sa ia o decizie in ceea ce priveste vanzarea Albalact si isi va lua timpul necesar pentru a evalua propunerile primite.

Albalact, companie controlata de Petru Ciurtin si fiul sau Raul, a devenit una dintre cele mai curtate companii din industria locala a lactatelor dupa ce a ramas cel mai mare producator independent intr-o piata de 1,1 miliarde de euro in care primele trei pozitii sunt detinute de multinationale.