Producatorul Tuborg: Anul trecut au fost deschise 35 de pub-uri

Autor: Diana Tudor Stoica 11.03.2010

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producatorul berii Tuborg, sustine ca numarul de pub-uri din Romania a crescut anul trecut cu 35 de locatii, atat in Bucuresti, cat si in tara. In plus, reprezentantii companiei sustin ca in 2010 numarul total al pub-urilor va creste din nou, cu 75% fata de numarul lor din 2008.

"Desi consumul de bere Guinness s-a mentinut la aceleasi cote in 2009, comparativ cu 2008, consumul in locatiile tip pub a crescut cu 35%", a declarat Doron Zilberstein, vicepresedinte marketing al URBB. El a adaugat ca aproximativ 70% din vanzarile realizate pe segmentul berilor de import provine din pub-uri, desi consumul de bere din segmentul on-premise(restaurante, baruri, pub-uri, terase, hoteluri etc.) a inregistrat o scadere anul trecut.

"Pentru anul 2010 ne dorim sa crestem cu peste 60% consumul de bere Guinness pe segmentul on-premise, de aceea, facem toate demersurile necesare sa fim prezenti in fiecare nou pub care se deschide", a completat Doron.

Guinness, brand cu vanzari de aproximativ 3.000 de hectolitri, este una dintre putinele marci de bere importate pe plan local, segmentul importurilor reprezentand doar 2,4% din vanzarile de bere din Romania. URBB mai importa si brandul Kilkenny.