Schimbare surpriza la Albalact: Raul Ciurtin ii ia locul lui Traian Simion la conducerea producatorului Zuzu

Autor: Diana Tudor Stoica 11.03.2010

Traian Simion, directorul general al producatorului de lactate Albalact, a anuntat ca se retrage de la conducerea companiei, dupa ce a cumparat de la Raul Ciurtin 1,6% din actiuni saptamana trecuta.



Raul Ciurtin, presedintele Consiliului de Administratie al Albalact (ALBZ), a anuntat ca va prelua functia de director general dupa demisia lui Traian Simion, care conduce compania din 2008. Simion a anuntat ca se retrage pentru a urma alte proiecte profesionale dupa cinci ani in care a facut parte din echipa de management al producatorului marcilor de lactate Zuzu si Fulga. Decizia sa este surprinzatoare, mai ales deoarece Simion a achizitionat de la Ciurtin 1,6% din actiunile Albalact, in urma cu o saptamana, pentru 1 mil. euro.

"La momentul numirii mele in functia de director general al Albalact, am declarat ca accept aceasta functie cu convingerea ca si in Romania se pot face lucruri bune in orice domeniu daca ne pastram consecventi in utilizarea principiilor si pasilor corecti din punct de vedere managerial. Imi place sa cred ca am reusit acest lucru si cu Albalact", a transmis Traian Simion, fostul director general al Albalact Alba Iulia, prin intermediul reprezentantilor companiei.

Contactat de Ziarul Financiar, Simion, 44 de ani, nu a vrut sa faca niciun comentariu asupra motivului plecarii sale din Albalact sau asupra actiunilor pe care el le detine in cadrul producatorului de lactate. "Nu doresc sa comentez. A fost o decizie personala", a spus el pentru ZF.

Simion a preluat functia de director general al Albalact din prima parte a anului 2008, coordonand in ultimii doi ani strategiile de dezvoltare si consolidare ale companiei, dupa ce anterior a fost direct implicat in diversificarea portofoliului de produse. In timpul mandatului lui Simion, Albalact si-a dublat capacitatea de productie prin finalizarea constructiei unei noi fabrici in localitatea Oiejdea din judetul Alba si s-a extins pe segmentul branzeturilor prin achizitia pachetului majoritar de actiuni al producatorului Raraul Campulung Moldovenesc.

Sub conducerea lui, afacerile Albalact au urcat de la 154 mil. lei (46 mil. euro) la 190 mil. lei in 2008, iar in 2009 compania a raportat afaceri de 167 mil. lei pe primele noua luni. Rezultatele pe 2009 nu au fost inca publicate.

"Albalact continua sa creasca, iar eu voi prelua planurile de dezvoltare ca director general, pe o perioada nedeterminata", a declarat Raul Ciurtin, care detine impreuna cu tatal sau circa 46% din actiunile Albalact. El a mai fost director general al companiei intre 1999 si 2005.

Albalact este cel mai mare producator de lactate independent de pe piata locala, iar interesul pentru achizitia companiei a crescut in ultima perioada, potrivit lui Raul Ciurtin. Cu toate acestea, omul de afaceri a mai spus ca nu si-a impus un termen limita pentru vanzarea Albalact, ceea ce ridica si mai multe intrebari cu privire la decizia recenta a lui Simion de a parasi compania.

Compania are in prezent o capitalizare de 62 mil. euro, dupa ce in 2007 valoarea de piata depasea 150 mil. euro. Principalul actionar minoritar al Albalact este fondul de investitii RC2, cu 25,4% din capital.

Raul Ciurtin, 38 de ani

Traian Simion, 44 de ani