Fenomenul momentului pe internet: Ruleta ruseasca a retelelor sociale

Ziarul Financiar 13.03.2010

hi5, Facebook, Windows Live, uitati de ele. Fenomenul momentului pe internet, dupa cum a fost denumit de presa internationala, este o ruleta ruseasca la propriu. Pagina de inceput este simpla, cu doua casete - una denumita "stranger" si alta, evident, "you". Oricine are in dotare o camera web are acces, iar cand apesi butonul Play, ruleta este activata si incepe sa caute la intamplare un alt membru, dupa care apare o fereastra prin care poti conversa cu cate un necunoscut; daca vrei sa vorbesti cu altcineva, apesi "next" si iti incerci norocul cu altcineva.

Ideea, care ii apartine unui rus de 17 ani, Andrei Ternovski, ii duce pe utilizatori intr-o lume unde sunt conectati, la intamplare, prin camerele web cu alti straini din tot globul. Camerele web exista la ambele capete ale conexiunii, iar adrenalina data de necunoscut este prezenta permanent.

Aparent, experienta este similara site-urilor de chat, dar depinde cum o privesti. Poate insa servi din cand in cand ca experienta comica, pentru ca personajele sunt cel putin inedite - travestiti, adolescenti emo, exhibitionisti, intr-un cuvant foarte putini oameni obisnuiti.

Cititi mai multe pe www.businessmagazin.ro