Companiile mai cauta spatii de depozitare: 3.000 mp in doua tranzactii

Autor: Cristi Moga 15.03.2010

Firmele Pet Centar, specializata in comercializarea produselor pentru animale, si Schachermayer, un distribuitor de produse pentru amenajari interioare, au semnat recent contracte pentru inchirierea unor spatii de depozitare in apropierea Bucurestiului cu o suprafata cumulata de aproape 3.000 de metri patrati, au anuntat intermediarii celor doua tranzactii, firmele King Sturge si Cushman & Wakefield. Austriecii de la Schachermayer au inchiriat 1.700 de metri patrati in proiectul Monsena, situat la kilometrul 23 al autostrazii Bucuresti-Pitesti, in urma unor negocieri care au durat doar o luna, potrivit reprezentantilor Cushman & Wakefield.

In acelasi timp, croatii de la Pet Centar au ales un spatiu de 1.065 de metri patrati situat tot in apropierea autostrazii Bucuresti-Pitesti, dar mai aproape de soseaua de centura a Capitalei, in proiectul Mega Center care mai are chiriasi precum Dr. Oetker sau DB Schenker.

Cele doua contracte vin in contextul in care ultimele 12 luni au dus la o scadere pronuntata si a segmentului logistic, fapt ce a dus la cresterea gradului de neocupare a spatiilor, pe fondul restrangerii activitatii unor companii.

Potrivit datelor King Sturge, circa 12% din spatiile de depozitare din jurul Capitalei sunt in prezent goale, iar procentul ar putea creste desi dezvoltatorii au stopat constructia unor noi spatii. Explicatia vine din faptul ca firmele au tendinta de a se reloca in spatii mai mici.

La un pret mediu lunar de 4 euro pe metru patrat, valoarea celor doua contracte de inchiriere poate ajunge la 150.000 de euro pe an.